Inspired by triennial

Festival van de toekomst

-

Na een jaar werken met veel Bruggelingen vol goede ideeën, drijft 1 kwestie boven:Bruggelingen zoeken plaats.Het festival zet daarom speciaal in op het thema ‘ruimte’.Via werksessies, inspiratiemomenten en een talkshow worden bezoekers uitgedaagd om na te denken en samen te werken aan de soms schaarse of weinig toegankelijke ruimte in de stad.Inschrijven en meer info op: www.detoekomsvanbrugge.be
Het is overduidelijk: Brugge kijkt de toekomst recht in de ogen, durft te ondernemen en voorziet ruimte voor nieuwe initiatieven. Afgelopen jaar borrelden tal van ideeën en initiatieven op tijdens toekomstateliers. Heel wat Bruggelingen namen ondertussen bruisende projecten in handen. De Triënnale deed ons de stad zien en beleven als nooit tevoren. Dat willen we vieren!

Op donderdagavond 15 oktober wordt het Concertgebouw ingepalmd om wat is, wat wérkt en wie of wat eraan komt, in de kijker te zetten. Die dag wordt duidelijk dat Bruggelingen niet stilstaan. De stad maakt plaats voor jou en zet de ruimte centraal om samen en voorwaarts de toekomst tegemoet te lopen.
Na een jaar werken met veel Bruggelingen vol goede, haalbare of gekke ideeën, drijft alvast één kwestie naar boven: Bruggelingen zoeken plaats. Het festival zet daarom speciaal in op het thema ‘ruimte’. Via tafelsessies en een talkshow word je uitgedaagd om hierover na te denken en zetten we enkele projecten in de kijker. Die avond kan je ook kennis maken met het nieuwe mobiliteitsplan én sluiten we feestelijk de Triënnale af.

Net zoals de toekomst zelf, wil je dit niet missen. Schrijf je in en kom op 15 oktober naar het Concertgebouw voor het ‘Festival van de toekomst’.

Programma

16:00 | einde Infomarkt mobiliteitsplan anno nu
18:00 – 19:45 |  9 Tafelsessies ‘plannen op tafel’
20:00 – 21:00 | Toekomstshow
21:00 – 22:30 | Feestelijke receptie en vooruitblik

Volledig programma en inschrijvingen vóór 8 oktober via www.detoekomstvanbrugge.be

'De toekomst van Brugge' is een platform voor stadsdebat, burgerinitiatief met nieuwe toekomstgerichte projecten die een positieve invloed hebben op de verdere ontwikkeling van de stad. Dit platform staat uiteraard ook open voor jouw ideeën en plannen.

Heb jij een idee hoe jij met je buren of vrienden Brugge wil klaarstomen voor de toekomst en hoe je dat zelf wil mee-maken?
Ken je een plek in je buurt of in de stad waarbij je denkt: laten we daar iets mee doen? Een plek vol mogelijkheden, die tot de verbeelding spreekt, die onderbenut, of volledig onbekend is?
De toekomst van Brugge brengt ideeën en plekken samen. Bezorg ons jouw toekomstplek en / of idee.

Tot op 15 oktober!

Praktische Informatie

Festival van de toekomst
Evenement

15.10 - 15.09.2015

evenement - Gratis

Concertgebouw
't Zand 

17:30 - 22:30

Inschrijven | link

Ook op het programma NextPrevious