Inspired by triennial

The city as a strategy

Onze-Lieve-Vrouwekerk

- Expo

De stad in beweging, de stad als project, de stad als strategie, de stad kneedbaar tussen de vingers van de bewoners. Stadsmaquettes worden gebruikt om na te denken over de stad, over zijn verleden, heden en toekomst.

Kunstenaar Jonas Vansteenkiste nodigde tijdens Uitwijken in mei de bewoners van diverse wijken van Brugge uit aan de zwarte strategietafels om na te denken over hun omgeving en hoe ze die kunnen vorm geven. Gesprekken, verlangens en discussies werden rond de tafels gevoerd en vormgegeven.

Elk van de tafels vertegenwoordigt een plek waar de cultuur-karavaan van Uitwijken is geweest, samen vormen ze het grondgebied van Brugge. ‘The city as a strategy’ is een installatie die nadenkt over de stad vanuit de bewoners.

De klei staat symbool voor de kneedbaarheid van de stad, zolang ze water krijgt kunnen passanten de stad mee vorm geven.
Het resultaat van dit kunstwerk dat groeide tijdens Uitwijken en de publieksopening van de triënnale, is te zien aan het grasplein achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Dit werk is een community art project.

Praktische Informatie

The city as a strategy
Onze-Lieve-Vrouwekerk Evenement

24.05 - 18.10.2015

evenement - Gratis

Ook op het programma NextPrevious