Inspired by triennial

Zwemmen in de Reitjes

-

Na een periode van meer dan 40 jaar worden de reitjes terug opengesteld voor iedereen. Tijdens de weekends van juli en augustus, indien de waterkwaliteit het toelaat, wordt Canal Swimmer's Club hét zwemparadijs. Van 13:00 tot 18:00 kan zwemmen op en rond het ponton. Dit alles onder het toezicht van onze triënnale redders.

Even verderop in het Sint-Leocollege Brugge kan men zich omkleden, mobiele douches zijn aan het ponton geplaatst. 
Voor de allerkleinsten is er een klein kinderbad voorzien. 

Opgelet met zwemmen in de Reien zonder toezicht

Het is bijzonder fijn om Brugge te zien leven, alleen is de Stad nogal bezorgd na het zien van foto's van jongeren die zelfs vanop de bruggen in het water springen. Hoewel we begrijpen dat het warme weer uitnodigt om een plonsje te wagen in het water, moeten we het zwemmen rondom het zwemplatform op niet bewaakte momenten en in de niet bewaakte zone afraden. Er zijn hier namelijk heel wat risico's aan verbonden.

De Stad is niet aansprakelijk bij ongevallen. De politie is bevoegd om op te treden en zal dit zeker doen bij situaties die uiterst gevaarlijk zijn, zoals het springen van de bruggen.

We benadrukken dat recreatieve zwemmers van harte welkom zijn om te zwemmen in de Reien op zaterdagen en zondagen in juli en augustus van 13.00 tot 18.00 uur. Dan is er een duidelijk afgebakende zwemzone mét toezicht van twee redders. Zo kan iedereen veilig zwemmen en kunnen zwemmers zich omkleden of het sanitair gebruiken van het Sint-Leocollege. Het zwemreglement, dat werd opgemaakt conform de Vlarem normen, legt dit op. Die regels zijn er om de gezondheid en de veiligheid van zwemmers te bewaken en het is dus in het belang van iedereen dat ze gerespecteerd worden. Dit gaat over de waterkwaliteit, een vlotte toegang tot het water, voldoende toezicht, maximum honderd baders op hetzelfde moment...

We raden jongeren en hun ouders aan om bij dit warme weer het gezond verstand te gebruiken en nog even te wachten tot zaterdag voor een deugddoende duik in de Reien. Nog twee dagen geduld, dan kan er naar hartenlust veilig gezwommen worden.

Praktische Informatie

Zwemmen in de Reitjes
Evenement

01.07 - 31.08.2015

evenement - Gratis

Canal Swimmer's Club
Sint-Annarei – Potterierei

Juli - Augustus
Zaterdag - Zondag | 13:00 - 18:00

Groene vlag: zwemmen is toegelaten
Rode vlag: zwemverbod

Ook op het programma NextPrevious