Inspired by triennial

Feestelijke Opening

brugse binnenstad

-

Tijdens de feestelijke opening van de triënnale op zondag 24 mei kan u via het Toekomstparcours mee nadenken over het leven in een nieuwe metropool, het centrale thema van deze Triënnale.

Maak kennis met nieuwe economie op de Burg, geniet van de wateractiviteiten op de Langerei, kom even tot rust in de pop-upbars aan de Canal Swimmer’s Club of het URB EGG-café, geniet op een actieve manier van de stilte in Hof De Jonghe, geef in klei vorm aan uw droombeeld voor deze stad, kom alles te weten over co-housing, proef van stadslandbouw en bekijk dromen voor het toekomstige Brugge op een groot scherm aan de Pakhuizen.

U kan ook nog steeds inschrijven voor de vlottenwedstrijd op de Langerei (max 10 deelnemende teams, enkel verenigingen)! Tussen 17u en 18u kan je bewijzen hoe snel of stijlvol bier kan getransporteerd worden via de reitjes. Er is een mooie prijs aan verbonden. Alle info en reglement kan je opvragen via info@triennalebrugge.be.
Clubs of groepen die op 24 mei willen suppen, kajakken, kanovaren (zolang er maar geen motor aan te pas komt) op de Langerei, kunnen op hetzelfde adres info krijgen.

U bent van harte uitgenodigd om deel uit te maken van de triënnale en de feestelijke opening op 24 mei om 11 uur. Zorg dat u erbij bent!

AGENDA

Verder zal Jonas Vansteenskiste,  beeldend kunstenaar, samen met wijkbewoners in de workshop op Uitwijken het kunstwerk ‘The City as a Strategy’ ontwikkelen. De stad in beweging, de stad als project, de stad als een strategie. Dat is het spanningsveld dat Jonas graag met Uitwijken wil onderzoeken. Jonas nodigt de wijkbewoners uit aan onze strategietafels om na te denken over hun omgeving en hoe ze die kunnen vorm geven. Elk  van de tafels vertegenwoordigd een plek waar er met Uitwijken neergestreken wordt en vormen samen een installatie die nadenkt over de stad. Dit kunstwerk groeit tijdens Uitwijken en komt n.a.v. de feestelijke opening op 24 mei naar het Arentshof (grasveld naast O.L.V.-Kerk) waar je verder de stad van de toekomst letterlijk kan kneden uit klei.

Meer informatie over het programma vind je hier.

partner

Brugge Plus
Ga naar website >

Brugge Plus

Praktische Informatie

Feestelijke Opening
brugse binnenstad Evenement

24.05 - 24.05.2015

evenement - Gratis

Ook op het programma NextPrevious