Selected by triennial

Simple Present

44 Gallery

- Expo

Bert Danckaert richtte zijn camera in de afgelopen jaren op muren en objecten in de achteloze grootstedelijke ruimte. Hij fotografeerde in vijf continenten, ook in de miljoenensteden Beijing, Hong Kong, Guangzhou, Shanghai, Mumbai, London en New York. Hij onderzoekt de inwisselbaarheid van de urbane ruimte. In hoever hebben we de wereld overgegeven aan globalisering en multinationals en in hoever heeft de culturele identiteit nog een stem? Bert Danckaert geeft zijn foto ’s geen titels, maar nummers. Wat hij toont is een abstractie van de politieke, sociale en ecologische complexiteit van het nu.

Bio

Bert Danckaert studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASKA) en aan het Nationaal Hoger Instituut (NHISK) te Antwerpen. Sinds het midden van de jaren 1990 is hij actief als fotograaf en toonde zijn werk in diverse solo- en groepstentoonstellingen in België en in het buitenland.

Naast zijn artistieke activiteiten, schrijft Danckaert over fotografie voor verschillende dagbladen en magazines (voornamelijk voor ‹H›ART) en werkte hij als freelance curator. Hij is docent fotografie aan de Academie van Antwerpen (KASKA).

partner

44 Gallery
Ga naar website >

44 Gallery

Praktische Informatie

Simple Present
44 Gallery Evenement

24.05 - 28.06.2015

evenement - Gratis

44 Gallery | Genthof 44

Za - zon | 14:00-18:00

Ook op het programma NextPrevious