Inspired by triennial

Jan Gehl

Concertgebouw

- Lezing (Engelstalig)

In het kader van academische opening Triënnale

Wat betekent duurzaamheid als we het over steden en openbare ruimte hebben? Is het voldoende om met duurzame materialen te werken of te pleiten voor meer voetgangers en fietsers? Of zijn steden die op menselijke maat zijn gebouwd per definitie duurzaam? En wat betekent dit dan concreet voor de ontwerper van de openbare ruimte?

De invloedrijke Deense architect en professor Jan Gehl komt spreken over zijn aanpak en theoretisch achtergrond. Binnen zijn onderzoekscel aan de School of Architecture te Copenhagen heeft Jan Gehl een unieke werkmethode ontwikkeld waarbij de prioriteiten van bewoners het uitgangspunt zijn voor het planningsproces van de stad. De studie van het menselijk welbehagen ligt bij Gehl aan de basis van een strategisch plannings- en ontwerpproces: met zijn bureau ontwikkelde hij een specifieke onderzoeks- en mappingsinstrument dat aangeeft hoe bepaalde stadsgebieden kunnen gebruikt worden.

Bio

Jan Gehl is architect en stichter van Gehl Architects. Gehl was vroeger professor en onderzoeker aan The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Architecture. In de loop van zijn carriére publiceerde hij verscheidene boeken, inclusief: ‘Life Between Buildings’, ‘Cities for People’ en ‘New City Spaces’ en z’n meest recente werk: ‘How to Study Public Life’. Als mede-oprichter van Gehl Architects, werkte hij onder meer aan projecten in Kopenhagen maar ook in grootsteden als: Londen, Melbourne, Sydney, New York en Moskou. Jan Gehl ontving een eredoctoraat bij American institute of Architects.

partner

Archipel vzw
Ga naar website >

Archipel vzw

Praktische Informatie

Jan Gehl
Concertgebouw Evenement

20.05 - 20.05.2015

evenement

Concertzaal | Concertgebouw

20:30

€7 | €5 Studenten | gratis voor Archipel leden

Info & reservatie
archipelvzw.be

Ook op het programma NextPrevious