Inspired by triennial

Omgaan met erfgoed

Sint-Annarei

- Debat

Binnen het kader van de hedendaagse kunst en architectuur triënnale Brugge 2015 organiseert Archipel een debat waarbij gekende architectenbureaus – gemodereerd door architect en stedenbouwkundige Marc Martens – hun relaas geven over ‘omgaan met erfgoed’. In het panel zitten o.a. noA architecten, Dertien 12, Urbain Architectencollectief, Adriaan D’Halluin (Baumschlager-Eberle)

Archipel VZW

Met een programma van architectuurreizen en architectuurvoordrachten focust Archipel direct op het no-nonsense bouwen: materie, constructie, vorm, ruimte in een context als zichtbare feiten en directe ervaring, beleving en betekenis.

Archipel organiseert hiervoor druk bijgewoonde maandelijkse lezingen over architectuur en zoekt daarvoor de interessantste locaties in Oost-en West-Vlaanderen op. Vlaamse en internationaal toonaangevende architecten geven gepassioneerd inzicht in hun oeuvre.

Archipel probeert te vatten waar en hoe grenzen verlegd worden, waar en hoe architectuur, die tijdloos kan worden, gemaakt wordt. Een existentiële zoektocht naar ‘Wat is architectuur?’

Archipel als architectuurvereniging deelt die zoektocht met mensen met een passie voor authentieke architectuur, zowel professionelen als niet professionelen. Samen op zoek. Binnen het Vlaamse architectuurlandschap is op die manier een netwerk met vele kruisbestuivingen ontstaan over generaties heen.

partner

Archipel vzw
Ga naar website >

Archipel vzw

Praktische Informatie

Omgaan met erfgoed
Sint-Annarei Evenement

11.06 - 11.06.2015

evenement

Vriendenzaal Musea Brugge, Dijver 12

20:00-22:00

Ook op het programma NextPrevious