Stadhuis

IMAGINAIRE STEDEN

-

Intro

In het Stadhuis tonen vier kunstenaars hun ingebeelde steden. Op basis van herinneringen, dromen, ervaringen en materiaal uit diverse culturen geven ze vorm aan hun imaginaire wereld. De een kleurrijk en levendig, de ander monochroom en kritisch. Hun maquettes bevatten culturele referenties en individuele aspiraties. Het geheel prikkelt om zelf je verbeelding aan de gang te zetten en na te denken over hoe steden eruit zouden kunnen zien, los van het hier en nu.

Over IMAGINAIRE STEDEN

De Congolese Bodys Isek Kingelez toont een positief, utopisch beeld van de stad van de toekomst, in fel contrast met de chaotische groei van Afrikaanse steden vandaag. Zijn kleurrijke maquettes in papier, karton en wegwerpmateriaal zitten vol referenties aan Kinshasa. 

De haast monochrome steden van de Chinese Liu Wei lijken bijna abstracties. Zijn kritische kijk dwingt tot nadenken. Vaak laat hij steden verticaal oprijzen. Als materiaal voor zijn gebouwen gebruikt hij onder meer de samengeperste bladzijden van officiële publicaties en Chinese schoolboeken.

Met herinneringen, literaire motieven en filmextracten smeedt de Amerikaanse Tracey Snelling snapshots van diverse steden, culturen en plaatsen aaneen tot een verbeeld universum. Ze toetst onze internationale beeldcultuur aan lokale beeldtaal.

De Belgische architect-kunstenaar Luc Schuiten bedenkt een utopische groene toekomstwereld. Om die ook leefbaar te maken ontwierp hij er duurzame, ecologisch verantwoorde voertuigen voor.

Praktische Informatie

Stadhuis
IMAGINAIRE STEDEN Indoor

20.05 - 17.10.2015

indoor - Gratis

Burg 12
​dagelijks | 9:30 - 17:00

Imaginaire Steden
open t.e.m. 17 oktober

Rolstoeltoegankelijk

#TRIEBRU15

Andere venues