Inspired by triennial

Voedsel voor de stad

Guido Gezellemuseum

- Wandeling

Er bougeert iets in Brugge. Duurzame, ambachtelijke producten zitten in de lift, er wordt geruild, gerecycleerd en gedeeld en burgers denken actief mee over de toekomst van hun stad. Ook beginnende initiatieven rond stadslandbouw passen in dit plaatje: stedelijke moestuinen, eetbare gevelplanten, groentenbakken, bio-afhaalpunten, korte keten. Lobke Vermeire, initiatiefnemer van VOKO Brugge en medewerker van Vormingplus, geeft je een korte inleiding tot stadslandbouw en peri-urbane landbouw en neemt je mee op pad langs enkele Brugse projecten. Je onderzoekt ook welke mogelijkheden en perspectieven er zijn voor meer stadslandbouw in Brugge

Begeleiding: Lobke Vermeire.

OPMERKING: Deze wandeling is volzet. Mensen die zich nog willen inschrijven komen op een wachtlijst terecht. Bij groot succes wordt er een tweede wandeling voorzien.

Lobke Vermeire

Lobke Vermeire is werkzaam als educatief medewerker bij Vorming Plus. Ze organiseert en coördineert het aanbod rond de thema's maatschappij, duurzaamheid, burgerschapsvorming en digitale geletterdheid. Haar werkgebied is voornamelijk de gemeenten Damme en Beernem.

partner

Vormingplus Brugge
Ga naar website >

Vormingplus Brugge

Praktische Informatie

Voedsel voor de stad
Guido Gezellemuseum Evenement

26.05 - 26.05.2015

evenement

Start: Guido Gezelle-museum
Rolweg 64

19:00-21:30

Ook op het programma NextPrevious